1. Ana Sayfa
  2. Kişisel Gelişim

Ağustos Ayında Okuduğum Kitaplar – 2022  

Ağustos Ayında Okuduğum Kitaplar – 2022   
0

Bir ay daha bitti ve ben Ağustos ayında güzel performans gösterdiğimi düşünüyorum. Eylül ayında okul açılacağı için bu kadar çok kitap okuyamayacağım ama olsun. En azından şimdiden Goodreads “Reading Challenge” sayıma ulaştım 😊. Temmuz ayında okuduğum kitapları görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Aşağıda okuduğum kitapları ve kısa yorumlarımı bulabilirsiniz.

1. Jon Gabriel – Gabriel Yöntemi

Görselleştirme yöntemi ile nasıl kilo verebileceğimizden bahsediyor. Güzel yöntemler teknikler verse de, uygulamak için çok gaza gelsem de, maalesef uygulayamadım. Aslında işe yarayacağını da düşünüyorum, fakat her gün buna vakit ayırabileceğimi de sanmıyorum maalesef. Eğer uygulayabilecek iradeniz varsa kitabı okuyup içerisindeki teknikleri deneyebilirsiniz.

2. Jo Nesbo – Şeytan Yıldızı

Cinayetler, dedektifler, soruşturmalar… Klasik bir polisiye. Olay örgüsü güzel olsa da Jo Nesbo’nun tarzını çok sevmediğimi fark ettim. Çünkü zaman zaman olayları kopuk kopuk anlatabiliyor ve bu da benim kitaptan kopmama neden oluyor. Bu sebeple orta karar bir polisiye olsa da illa okuyun diyebileceğim bir kitap olmadı ne yazık ki.

3. John Wyndham – Midwich’in Guguk Kuşları

Ağustos ayı kitap kulübü toplantımız için Midwich’in Guguk Kuşları kitabını okuduk. Küçük bir kasabada birdenbire herkes uyur ve uyanıldığında kasabadaki doğurma yetisine sahip tüm kadınlar hamiledir. Doğurdukları çocuklar ise bildiğimiz çocuklardan değildir. Kitabı okumadan önce guguk kuşlarının özelliklerine de bakmanızı öneririm. Yazarın kürtaj yasağı ve doğum kontrol öncesi dönemleri eleştirdiği söyleniyor. İlginç bir bilimkurgu okumak isterseniz, mutlaka bakın. Oldukça beğendim.

4. Lisa Chamberlain – Wicca Magic Starter Kit

Mum, kristal ve bitkilerle uygulayabileceğiniz kısa ritüellerden bahseden bir kitap. Bu tarz şeylere ilginiz varsa bakabilirsiniz. Türkçesini bulamadım maalesef.

5. Harry K. Wong – Etkili Öğretmen: Okulun İlk Günleri

Ağustos ayı okulun açılmasına az kaldığını hatırlatıyor. Bu kitap da okulun ilk günlerinde uygulanması gereken prosedürleri ve kuralları, bunları neden uygulamamız gerektiğini bize anlatıyor. Bir öğretmen olarak mesleğini daha iyi icra etmek isteyen tüm öğretmenlere öneriyorum. Bu sene içerisindeki fikirleri uygulamak istiyorum, inşallah başarabilirim. İçerisindeki örnekler ABD özelinde olsa da, bizim ülkemiz için de uygulanabilecek güzel fikirler var. Öğretmenlere nacizane tavsiye ediyorum efendim. Mutlaka bakın.

6. David Bach – Otomatik Milyoner

Erkenden rahat yaşamak isteyenler için değil de ileri yaşında rahat etmek isteyenler için aslında bu kitap. “Nasıl rahat bir emeklilik yaşayabilirim?” sorunuz varsa buna cevap olacak. Özetle, birikimlerinizi otomatikleştirmeniz gerektiğinden bahsediyor. Her ay belirli bir miktar parayı otomatik olarak yatırım hesabına aktarırsanız, güzel para biriktirebilirsiniz diyor size. İçerisindeki fikirler mantıklı ve uygulanabilir. Tavsiye edebileceğim iyi finans kitaplarından. Hemen atabileceğiniz adımları da yazmış David Bach. Alalım ve uygulayalım.

7. Terry Eagleton – Edebiyat Nasıl Okunur?

Okuması kolay bir kitap. Farklı türlerde kült olarak bilinen pek çok kitabı örnek vererek nasıl incelenmesi ve okunması gerektiğini basit bir dille anlatmış Eagleton. Tam olarak başlığın hakkını vermediğini düşündüm aslında yazarın. Evet, bir yol ve yöntem gösterse de uygulamanın yazarın örneklerini verdiği kadar kolay olmadığını düşünüyorum.

8. Berrak Yurdakul – Ev Yapımı Bir Paraşüt

Anda kalmak konusunu ana konusu yapmış, romanlaştırılmış bir kişisel gelişim kitabı. Öneriler biraz dağınık olsa da bu konuda fazla kitap okumamış biriyseniz sizi etkileyebilir. Altını çizecek pek çok cümle bulabilirsiniz. Muhteşem denemese de, bu konuyla ilgilenenlerin seveceği bir kitap.

9. Stephen King – Göz

Ünlü Carrie filminin kitabı. Asıl konusu ise telekinezi. Dindar bir anneyle büyüyen Carrie, davranışları ve tavırlarıyla da okulda alay konusu olur. Carrie’ye yaptıkları yüzünden ceza alan okulun popüler kızları intikam alırlar. Fakat bu intikam sonucu bir katliam yaşanır. Stephen King zaten korkunun ustası olarak biliniyor. Okunası bir hikaye.

10. Rachel Gibson – Aşk Seni Bulursa

Çerezlik çabuk okunan romantizm ve erotizm konulu bir kitap. Tabii bolca tesadüfler eşliğinde… Oldukça basit, çoğunlukla kadınlara hitap eden ve aşk hayatınızda hayal kırıklığına sebep olmanıza neden olabilecek bir kitap 😊. Çok önermesem de elinize bir şekilde geçtiyse vakit geçirmek için okuyabilirsiniz.

11. Marie Kondo – Hayatı Sadeleştirmek İçin Derle, Topla, Rahatla

Bu kitabı bilmeyen ve duymayan var mı bilmiyorum. Dağınıklıktan kurtulmanıza yardımcı olacağını düşündüğüm bir kitap. Okuduktan sonra uygulayabilirseniz oldukça faydalı, ben okudum bitirdim fakat henüz uygulayamadım 😊. Uygulayanlar varsa yorumlarda buluşalım.

12. Heather Kaczynski – Yalnız Cesurlar Kazanır

Yakın gelecekte NASA’ya gizli bir görev için bir grup insan yarışmaya çağırılır. Bu kişiler yarışacak ve aralarından en iyisi uzaya gönderilecektir. Yarışma sürecini okurken sayfaları hızlı hızlı çevirdim. Oldukça güzel bir bilimkurgu romanıydı, okurken çok keyif aldım. Sonu da oldukça güzeldi. Tavsiye edebileceğim bir gençlik romanı oldu kendisi.

13. Ophelie Neiman – Kim Korkar Şaraptan?

Şarapla yeni ilgilenmeye başlayanlar için görselle desteklenmiş, güzel bilgiler içeren okuması eğlenceli bir kitap. Çok şey öğrendim bu kitaptan. Şarapla ilgilenenlere tavsiye edilir. Fakat biraz pahalı olduğu için, bu alanda gerçekten ilginiz yoksa o parayı vermenizi tavsiye etmem açıkçası.

14. Hal Elrod – Sabah Mucizesi

Normalde kalktığınızdan 1 saat önce kalkarak SAVERS (Sessizlik, Olumlama, Görselleştirme, Egzersiz, Okuma ve Yazma) ritüelini tamamlayarak hayatınızı daha iyi hale getireceğinizi iddia eden kitap. Her sabah 1 saat erken kalkmaya niyet etsem de henüz yapamıyorum. Fakat Eylül ayı itibariyle bu kitaptaki önerileri uygulamak istiyorum. Ben kitabı İngilizcesinden okudum, bu sebeple SAVERS kısaltmasının Türkçeye nasıl çevrildiğini bilmiyorum, bilen varsa yorumlarda yazarsa çok sevinirim.

15. Lisa Halliday – Asimetri

2 farklı olaydan bahsedilen bu kitapta, bu iki olayın bir yerde birbirine bağlanmasını bekledim fakat bağlanmadı. Ya da bağlandı ama ben anlamadım 😊. Yaşlı bir yazarla ilişkiye başlayan genç bir kadın ile havaalanında alıkonulan bir ekonomistin hikayesi. İlginç bir kurgu, ilginç bir yazım tarzı. Beğensem de, daha büyük beklentilerim vardı aslında. Bu kitap hakkında kafam çok karışık.

Ağustos ayında en sevdiğim kitap “Yalnız Cesurlar Kazanır” oldu. Sizin Ağustos ayında en sevdiğiniz kitap hangisi oldu?

Sevgiler 🤗🤗

E-Bülten Abonesi Olun

En yeni içeriklerimizden ilk sizin haberiniz olsun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Gizlilik politikamızda daha fazlasını okuyun.
Lütfen spam klasörünü kontrol edip güvenli olarak işaretleyin.

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap