1. Ana Sayfa
  2. Kişisel Gelişim

Kasım Ayında Okuduğum Kitaplar – 2022

Kasım Ayında Okuduğum Kitaplar – 2022
0

Kasım ayının ilk 10 gününde çok yoğun bir eğitimden geçtiğim için hiç kitap okuyamadım o dönemde. Ona rağmen 7 kitap bitirdim, hiç yoktan iyidirci tarafım şu an meydana çıktı 😊. 2022’nin bitmesine az kaldı, bakalım kaç kitap ile seneyi tamamlayacağım?

1. Madeline Miller – Ben, Kirke

Mitolojiyle ilgilenen herkesin bayılacağı bir kitap. Cadı Kirke’nin sürgün edilmesiyle beraber yaşadıkları anlatılıyor. Akıcı ve güzel bir dille yazılmış. Bildiğimiz mitolojik karakterleri farklı bir bakış açısıyla sunuyor bize. Beğendim efendim 🤗

2. Henry David Thoreau – Sivil İtaatsizlik

Thoreau, insanların kötü yönetimler karşısında itaatsizlik yapması gerektiği durumlar olduğunu anlatıyor bize. Hatta bunun bir yükümlülük olduğundan bahsediyor. Bu itaatsizlik kendimizin ve başkalarının haklarını korumak için gereklidir diyor. Kısa ama etkili.

3. Jack Canfield – Chicken Soup for the Dog Lover’s Soul

Köpeklerle ilgili duygusal hikayeler içeren, göz yaşartıcı bir kitaptı. Okurken ağladığımı itiraf etmeliyim. Bu kitabı okuyup da köpek sahiplenmek istememek ok zor gerçekten 😊.

4. Knut Hamsun – Açlık

Dram yüklü bu kitapta bir insanın açlık karşısındaki çaresizliğini okuyoruz. Hamsun, açlığın insanların ruh ve beden sağlığını olumsuz etkilediğini ve insanların ekonomik olarak gerilemeye maruz kaldığını da söylüyor. Okurken üzse de okunması gereken kitaplar arasında olduğunu düşünüyorum.

5. Joan Bolker – Writing Your Dissertation in Fifteen Minutes a Day

Tez yazmanın ne kadar zor olduğu malum. Bu kitap tez yazmaya karar verdiğinizde izlemeniz gereken adımlar konusunda size yardımcı olabilir. Henüz tez yazmaya başlamadım ama içerisindeki fikirleri beğendim. Tez ya da kitap yazma aşamasındaysanız bakın bence.

6. Paulo Coelho – Şeytan ve Genç Kadın

İyi ile kötü, doğru ile yanlışın arasında yüzyıllardır devam eden ikilemi konu edinmiş. Orijinal bir hikaye olduğunu söyleyebilirim. Akıcı bir kitap olsa da biraz yavaş okudum nedense. O konuda hala şaşkınım 😊. Derin ve katmanlı bir kitap olduğunu düşünüyorum, üzerinde düşünülmesi gereken fikirler de sunmuş okuyucuya.

7. Enrique Vila-Matas – Bartleby ve Şürekâsı

Bu kitapta ise yazarımız yazamayan yazarlara odaklanmış. Kitabı anlayabilmek için Bartleby kitabını daha önceden okumuş olmak gerekiyor. Romandan çok bir tez kitabı gibi diyebiliriz. Konusu itibarı ile ilginç olsa da, aktı gitti diyemeyeceğim.

Kasım ayında en sevdiğim kitap “Açlık” oldu. Okurken pek çok şeyi sorguladım ve temel bir insan hakkı olan beslenme hakkından mahrum olan binlerce insanı düşündüm. Yatağa tok girebilmenin aslında önemli olduğunu hatırladım.

Sizin Kasım ayında en sevdiğiniz kitap hangisi oldu? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Sevgiler 🤗🤗🤗

Ekim ayında okuduğum kitaplar için: Tık Tık

E-Bülten Abonesi Olun

En yeni içeriklerimizden ilk sizin haberiniz olsun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Gizlilik politikamızda daha fazlasını okuyun.
Lütfen spam klasörünü kontrol edip güvenli olarak işaretleyin.

Yorum Yap