1. Ana Sayfa
  2. Kişisel Gelişim

Ocak Ayında Okuduğum Kitaplar – 2022

Ocak Ayında Okuduğum Kitaplar – 2022
0

2022 yılına Ocak ayında 10 adet kitap okuyarak hızlı bir giriş yaptım! Bu sene de aynı geçen sene gibi kendime 105 tane kitap okuma hedefi koydum. Eğer olursa gerçekten çok mutlu olacağım. İlk aylar genelde güzel başlıyorum, sonra bazı aylarda yavaşlayınca hedefimden geride kalıyorum. Ama olsun, moral bozmak yok. 105 olmasa da olur 😊. Maksat elimizden gelenin en iyisini yapmak. Sizin 2022 yılı için kendinize koyduğunuz hedef kaç?

1. Vicky Chown, Kim Walker – The Handmade Apothecary: Healing Herbal Remedies: Ev yapımı reçetelerin nasıl hazırlanacağını gösteren ve içerisinde farklı tariflerin yanı sıra, bitkiler hakkında da bilgilerin bulunduğu güzel bir kitap. Alternatif Tıp konusuna ilgiliyseniz, bakabileceğiniz tarifler bulunuyor. İçerisindeki öksürük pastilleri tarifini denedim, başarılı buldum. Boğaz acısına iyi geldi ve öksürüğü de azalttı. Tarifini bloğumda da vereceğim 😊.

2. Agatha Christie – Ölüm Sessiz Geldi: Ünlü dedektif Hercule Poirot’ın sahneye çıktığı ilk kitap. İçerisinde çok fazla bilgi barındırması sebebiyle arada sırada kafam karışsa da, güzel bir cinayet romanıydı. Cinayeti kimin işlediğini ararken, ayrıntılarda boğuldum 😊. Herkes suçlu gibi görünüyordu. Agatha Christie’nin başka kitaplarını okumuştum, onlara göre bir tık daha az beğensem de, yine de okurken keyif aldım.

3. Ayşe Kulin – Tutsak Güneş: Ayşe Kulin’in kalemini ve kitaplarını genel olarak beğeniyorum. Bu kitabı ne zaman ve nerede aldım hatırlamıyorum, fakat distopya olduğunu görünce çok şaşırdım. Türk yazarlar pek distopya yazmazlar. Bir cismin arkasında kalan güneş sebebiyle dünya artık soğuk bir yerdir ve 1984 tarzı bir hayat hüküm sürmektedir. Tabii asiler ve bu sisteme karşı çıkanlar ile birlikte… Biraz 1984, biraz Damızlık Kızın Öyküsü, biraz da yasaklanan kitaplarla Fahrenheit’ı anımsattı. Yine de eğlenceli bir kitaptı, bazı diyaloglar ve anlatımlar yavan olsa da, bir Türk yazardan distopya okumak güzeldi.

4. Mario Levi – Bu Oyunda Gitmek Vardı: Oyun/Roman şeklinde yazılmış enteresan bir kitap. Yazarının adının Mario olmasına bakmayın, kendisi Türk. Farklı bir tarz yazacağım derken bence hiç becerememiş. İnanılmaz sıkıldım ve bitsin diye cebelleştim resmen. Çok da kalın bir kitap kendisi. Yazarın dilini, anlatımını, karakter kurgulamasını, hikaye anlatma becerisini maalesef hiç beğenmedim. Sanırım okuduğum ilk ve son kitabı olacak.

5. Sophie Kinsella – Audrey’i Bulmak: Anksiyete hastalığından muzdarip bir genç kızın hissettiklerini onun gözünden okurken, ana karakterle kendimi biraz özdeşleştirdim sanırım 😊. Kendimi sorguladım, bende de sosyal anksiyete var mı acaba diye. İnsanlarla konuşurken onların gözlerinin içine bakamayan Audrey, kardeşinin arkadaşı Linus’a aşık olur ve biraz da kabuğunu kırmaya başlar. Güzel ve eğlenceli, çerezlik bir kitaptı. Hafif okuma arayanlara ve ergenleri biraz daha iyi anlamak isteyenlere önerilir.

6. Fyodor Dostoevsky – Yeraltından Notlar: Gerçek dünyadan soyutlanmış ve hem kendisini hem toplumu sorgulayan bir karakterin düşünceleri ile başlıyor kitap. Daha sonra ise bu karakterin yaşadığı aşağılanmayı okuyoruz. Enteresan bir kitaptı. Dostoyevski okumaya başlamak için güzel bir seçim olduğunu söyleyebilirim.

7. Yuval Noah Harari – Sapiens: Hayvanlardan Tanrılara – İnsan Türünün Kısa Bir Tarihi: Başlıkta ne görüyorsanız onu veriyor Harari. Dili oldukça basit, normalde bu tür okumayı sevmeyenler bile kolaylıkla okuyabilir. İlginç bilgiler veriyor ve geleceğe de biraz bakmamızı sağlıyor. Bu tarz kitaplar okumaya başlamak için iyi bir basamak olduğunu düşünüyorum. Okuduğuma pişman olmadığım, iyi ki okumuşum dediğim kitaplardan oldu.

8. Nuray Sayarı – İçindeki Gücün Sırrını Keşfet: Bu tarzda yazılmış çok fazla kitap var. İnternette de bol bol bilgi bulunuyor. Bu kitapta bilgiler çok kısaca geçilmiş. Para vermeden kütüphaneden alıp okuduğum için çok da üzülmedim 😊. Klasik bir olumlama kitabı. Kısa kısa günler, feng shui, kristaller vs hakkında da bilgiler var. Bu konuda yazılmış her kitabı okumak gibi bir hırsınız varsa ya da bir Türk yazardan bunları okumak istiyorsanız, bakabilirsiniz.

9. Üstün Dökmen – Kelebekler Ve İnsanlar: Kelebeklerin ömrünün kısa olmasıyla, engelli ve hayatlarının kısa olduğu öngörülen iki gencin hayatını birbirine bağlayan, duygu yüklü bir romandı. Birbirine aşık olan Gökhan ve Umay, evlenmek istediklerinde ailesinin “İnsanlar ne der?” düşüncesi sebebiyle engeller ile karşılaşırlar. Romandaki temel soru ve mesaj: “Uzun ve renksiz bir ömür mü istersiniz, yoksa kısa ve renkli bir ömür mü?” Güzel bir romandı, okurken hem duygulandım hem de çok sinirlendim. Önerilir.

10. Ernst Jünger – Çelik Fırtınalarında: Bir askerin 1. Dünya savaşında yaşadıklarını duygu katmadan anlatan bir kitap. Yaşananlar gerçek, sanırım bu sebeple oldukça beğeniliyor, fakat ben okurken çok sıkıldım. Günlük şeklinde yazılmış. Savaş kitaplarını seviyorsanız okunabilir, ben pek sevmediğim için kitaba çok giremedim.

Ocak ayında en sevdiğim kitap “Audrey’i Bulmak” ve “Yeraltından Notlar” oldu. Sizin Ocak ayında okuduğunuz kitaplar arasında en sevdiğiniz kitap hangisiydi?

Okuduğum kitapların iki tanesini kütüphaneden ödünç almıştım, onların resmini ayrı çekmek durumunda kaldım. 2 tanesini ise kobo üzerinden okudum, bu sebeple resimleri yok.

Sevgiler. 🤗

Aralık ayında okuduğum kitaplar için: Tık Tık

E-Bülten Abonesi Olun

En yeni içeriklerimizden ilk sizin haberiniz olsun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Gizlilik politikamızda daha fazlasını okuyun.
Lütfen spam klasörünü kontrol edip güvenli olarak işaretleyin.

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap