1. Ana Sayfa
  2. Kişisel Gelişim

Nisan Ayında Okuduğum Kitaplar – 2022

Nisan Ayında Okuduğum Kitaplar – 2022
0

Nisan ayı da Mart ayı gibi verimli bir ay oldu benim için. 14 kitap bitirdim 🤗. Mayıs ayı şimdilik o kadar iyi gitmiyor gibi 🙈. Sağlık olsun, her ay aynı performans olmuyor tabi.

Nisan ayında neler okuduğumu merak ediyorsanız, başlıyorum.

  1. Kahlil Gibran – Ermişin Bahçesi: Felsefe severlerin seveceği, Ermiş kitabının devamı niteliğinde kısa ama etkili bir kitap. İçerisinde yine varoluşu ve hayatı sorgulayan yerler var. Çabucak okunuyor. Felsefeye giriş yapmak isteyenler için de güzel bir tercih. Fakat Ermiş kitabını daha çok beğenmiştim. Yine de bu kitabı da beğendim.
  2. Jeffrey Eugenides – Bakir İntiharlar: 1 yıl içerisinde intihar eden beş kardeşin hikayesini okuyoruz. Lisbon kardeşlerin neden intihar ettiği ile herkesin farklı teorileri var. Kitapta Amerikan toplumu eleştirisinin yanı sıra, çocukluk ve ergenlik dönemlerinde yaşanabilecek sorunları da işlemiş yazar. Anne babanın tuhaflığının yanı sıra, böyle bir ailenin dışarıdan nasıl göründüğünü okumak da güzeldi. Akıcı, psikolojik çözümlemeleri ve dili ile de okuması keyifli bir kitap.
  3. Han Kang – Vejetaryen: Gördüğü rüyalar sebebiyle vejetaryen olmaya karar veren Yonğhe, eşine ve ailesine biraz zor dönemler yaşatmaya başlar. İlk bölümü kısmen normal olsa da, kitap ilerledikçe rahatsız edici olmaya başlayabilir bazıları için. Kısa fakat oldukça ilginç bir kitaptı. Cinselliği, saplantılı olmayı, yaşam tarzlarını sorgulatıyor bize. Sonu biraz havada kalsa da, okuduğum en enteresan kitaplardan biriydi. Kesinlikle önerilir.
  4. Hakan Akdoğan – Varlık ve Piçlik: Yeraltı edebiyatından bir kitap. Hakan Akdoğan’ın okuduğum ilk kitabıydı. Ana karakterin intihar etmesiyle başlıyor kitap. Daha sonra varoluş ve karamsarlık ekseninde düşünceler ile ilerliyor. Bu sebeple psikolojik olarak doğru bir dönemde olmak gerekiyor okumak için, zira ana karakterimizin de psikolojisi oldukça bozuk.
  5. Marissa Meyer – Levana: Cinder serisinin ara kitabı. Kötü karakter olarak bilinen Levana’nın gözünden okuyoruz bu sefer olayları. İlk kitabın da öncesini anlatıyor. Yaşadığı travmatik olay, iktidar hırsı, imkansız aşkı… Levana nasıl bu kadar kötü olmuş, güdüleri neler, bunları öğreniyoruz. Seriyi seviyorsanız, bu kitabı da mutlaka okuyun.
  6. Diane Smith – Wicca and Witchcraft for Dummies: Kobodan zamana yaya yaya okuduğum, Wicca hakkında bilgiler içeren bir kitap. Dummies serisini biliyorsanız bu kitabın nasıl yazıldığını da tahmin etmişsinizdir. Wicca nedir merak ediyorsanız, bakabilirsiniz. Oldukça detaylı işlenmiş.
  7. Şule Gürbüz – Coşkuyla Ölmek: Anlatı değil, öykü değil, deneme değil… Ne olduğunu tam çözemedim 😊. Okuması çok kolay bir kitap değildi. Okurken yoruldum, ağır ilerleyen bir kitap. Dili maalesef bana çok hitap etmiyor, fakat seveni çok. Unutulmuş kelimeleri kullanmasıyla da beni yer yer kitaptan kopardı. Aklımda pek bir şey de kalmadı. Evet, edebi yönü ağır basıyor, belki daha sakin bir kafayla okunmalı. Kitapta dört hikaye var, birbiriyle de bağlantılı gibi. Aslında nefret etmedim, ama bayılmadım da. Bilemedim.
  8. William Shakespeare – Yanlışlıklar Komedyası: İkiz kardeşler ve onların ikiz uşaklarının birbirine karıştırılmasıyla yaşanan yanlış anlaşılmalar üzerine kurulmuş eğlenceli bir kitap. Hemen bitiyor. Shakespeare okumaya yeni başlayanlar için güzel bir tercih olabilir.
  9. Andrew Gross – Kupa Valesi: Jay’in kardeşi Charlie’nin oğlu intihar eder. Kardeşinin yanına giden Jay, olayları biraz sorgulamaya başlayınca altından başka şeyler çıkar. Cinayetler, koşuşturmacalar ve bir de tarikatla bir gerilim romanı. Bu tarz kitapları seviyorsanız seversiniz. Biraz uzun bir kitap, bazı yerlerinde sıkıldım. Yine de kötü diyemeyeceğim.
  10. Sebastien de Castell – Hilebaz Büyücü: Ana karakter Kellen büyücü bantlarını canlandıramayan bir büyücüdür. Kitabın asıl konusunu bu oluştururken, yazar farklı bir dünya oluşturmuş bize. Kasabaya gelen bir yabancıyla da farklı yollar denemeye başlıyor. Aslında güzel ve eğlenceli bir kitap, özellikle büyücülük temalı kitapları sevenler için. Fakat kitap aslında bir serinin ilk kitabı ve Türkçe’ye de çevrilmemiş. Bu sebeple okumadan ya da satın almadan önce diğer kitaplarının da çevirisinin yapılarak basılmasını beklemenizi tavsiye ederim.
  11. Forugh Farrokhzad – Bir Başka Doğuş: Bu kitap bize hediye olarak gelmişti. İranlı bir şairin şiirleri. Okuduktan sonra fark ettim ki ben şiir kitaplarını pek sevmiyorum. Şiir kitabı sevenler bakabilir, bu kitapla şairin yeniden doğduğunu belirtmişler.
  12. Richard Webster – Pendulum Magic for Beginners: Kobo’dan İngilizce olarak okuduğum, sarkaç kullanımı hakkında bilgiler veren bir kitap. Bu tarz konulara ilgiliyseniz, sarkaç kullanımı konusunda başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Henüz yazan her şeyi denemesem de, notlarımı aldım 😊.
  13. Becky Albertalli – Simon Homo Sapiens’e Karşı: Bir seri kitap daha. Gençlik romanı olarak kurgulanmış, okuması kolay ve eğlenceli bir kitap. Simon, tesadüf eseri Mavi takma isimli biriyle mailleşmeye başlar. Hiç görmediği ve sesini duymadığı bu kişiye aşık olur. İlk defa eşcinselleri konu edinen bir kitap okudum, bu sebeple ilginçti. Bu konuda farkındalık oluşturması da güzel. Bazı yerleri ise iç acıtıyor. Hafif bir kitap arayanlara önerilir.
  14. Agatha Christie – Dersimiz Cinayet: Poirot’un ana karakter olarak yer aldığı ikinci kitap. Bu kitapta Poirot cinayeti nasıl çözdüğünü de detayları ile anlatıyor. Katilin kim olduğunu bulamadım açıkçası sonlara kadar, bu açıdan başarılıydı. Kronolojik olarak okumaya başladım Agatha Christie’nin kitaplarını. İlk kitaplarından olduğunu düşünürsek de bence oldukça iyiydi. Bu yazarla tanışmak için de güzel bir tercih olacağını düşünüyorum.

Nisan ayında en sevdiğim kitap “Vejetaryen” oldu. Çok beğenerek okudum. Onun dışında da genel olarak beğendim okuduklarımı.

Siz Nisan ayında neler okudunuz?

Sevgiler 🤗

Mart ayında okuduğum kitaplar için: Tık Tık

E-Bülten Abonesi Olun

En yeni içeriklerimizden ilk sizin haberiniz olsun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Gizlilik politikamızda daha fazlasını okuyun.
Lütfen spam klasörünü kontrol edip güvenli olarak işaretleyin.

Yorum Yap