1. Ana Sayfa
  2. Kişisel Gelişim

Mayıs Ayında Okuduğum Kitaplar – 2022

Mayıs Ayında Okuduğum Kitaplar – 2022
0

Hiç beklemiyordum, fakat Mayıs ayında toplam 15 kitap okudum! Bu da benim için bir rekor aslında. Bu sebeple kendimle bir kez daha gurur duyma hakkını elimde tutuyorum. Goodreads’e göre ise “Challenge”ıma göre 17 kitap öndeyim. Bu da beni ayrıca sevindiriyor. Aslında bu kadar kitap bitirmeyi beklemiyordum, fakat ara sıra okuduğum çeşitli kitaplar bitmeye başladı bu aralar. Bu sebeple aslında 2 aydır aslında fazla kitap okuyorum. Haziran ayını merak ediyorum şimdiden.

Bu ay 15 kitap okuduğum için kitaplar hakkında uzun uzun konuşmadan daha kısa konuşacağım. Nisan ayında okuduğum kitaplar için buraya tıklayabilirsiniz.

Başlıyorum 😊.

  1. Mario Vargas Llosa – Teke Şenliği: DiktatörTrujillo’ya yapılan suikast girişimini anlatıyor Mario Vargas. Başlarda yazarın yazım tarzına ve karakterlere alışırken zorlansam da, yarıdan sonra kitap daha güzel aktı. Sonu ise çok vurucuydu. Bu kitabın ölmeden önce okunması gereken 1001 kitap listesinde bulunduğunu da söylemek isterim.
  2. Zehra Çelenk – Ruhumun Aynası: Bu kitabı kütüphaneden ödünç alarak okudum. Mahalle dizisi tadında bir kitap aslında. Zaten önce dizi olarak başlamış fakat iptal edilmiş, sonra kitaba uyarlanmış. İçerisindeki tüm karakterlerin hayatlarını detaylarıyla öğreniyorsunuz. Gereksiz uzun ve aşırı tesadüf barındırıyor içerisinde. Çerezlik olarak okunabilecek olsa da, ben çok sevemedim.
  3. Rachel Pollack – Seventy-Eight Degrees of Wisdom: Tarot’a yeni başlayanlar için kartların anlamlarını ve içerisindeki sembolleri açıklayan bir kitap.
  4. Camilo José Cela – Pascual Duarte ve Ailesi: Bu kitabı aslında okurken sevdim. Ana karakterin bir günah çıkartması denebilir özetle. Fakat üzerinden zaman geçince nedense aklımda hiçbir şey kalmadı. Neden böyle oldu, bilmiyorum 😊.
  5. Marianne Williamson – Mucize Dolu Bir Yıl: Bir yıl boyunca her gün okuyabileceğiniz olumlamalardan oluşan bir kitap. İçerisinde bol bol Tanrı kelimesi geçiyor. Bitirmek için arada sırada okuyarak 1 yılda bitirdim 😊.
  6. Sarah Kucera – The Ayurvedic Self-Care Handbook: Ayurveda ile ilgilenenlere kendi “Dosha”nızı keşfetmeleri için bir rehber olmasının yanı sıra, içerisinde günlük uygulanabilecek günlük bakım ritüelleri de bulunuyor.
  7. Rainbow Rowell – Sabit Hat: Elinizde geçmişe uzanan bir telefon olsaydı ne yapardınız? Bu kitap bunu işliyor. Romantik, boş zaman geçirmelik bir kitap arıyorsanız, bakabilirsiniz. Hikaye biraz yavaş aksa da, fena değildi.
  8. Thomas J. Stanley – The Millionaire Next Door: Zengin ve fakirlerin davranışlarını konu edinen, ufuk açıcı bir kitap. Harcama alışkanlıklarımızı gözden geçirmemizi sağlıyor. Özellikle anne babaların çocuklarına finansal olarak nasıl yaklaşması gerektiği ile ilgili bilgiler veriyor. Finansal durumunu düzenlemek isteyenler okuyabilir.
  9. Robert Greene – Ustalık: İşinde usta olanlardan hayat dersleri… Herhangi bir şeyde usta olmak için hangi aşamalardan geçmeniz ve hangi adımları atmanız gerekiyor? Kitap buna odaklanıyor. Özellikle genç arkadaşlarımızın okuması gerektiğini düşünüyorum.
  10. Bernhard Schlink – Okuyucu: Kendisinden büyük bir kadına aşık olan Michael, aşık olduğu kadına kitaplar okumaya başlar. Aşık olduğu Hanna birdenbire ortadan kaybolur, fakat bir gün ikili bir mahkeme salonunda karşılaşır. İlginç bir hikayeydi. Yine ölmeden önce okunması gereken 1001 kitap listesindendi. Tavsiye edilir.
  11. Bill Little – Kendini İmha Etmenin Kolay Yolları: Bu kişisel gelişim kitabı esprili bir dille nasıl kendi kendimizi sabote ettiğimizden bahsediyor. Kitabı okurken gülümsüyorsunuz, fakat aynı zamanda “Bunu ben de yapıyorum galiba” diyerek kendinizi sorguluyorsunuz. Bazen de etrafınızdakileri sorguluyorsunuz. Klasik kişisel gelişim kitaplarından farklı bir kişisel gelişim kitabı okumak istiyorsanız, tavsiye ederim.
  12. Jancis Robinson – The 24-Hour Wine Expert: Şarap hakkında temel bilgileri içeren kısa bir kitap. Şarapla yeni ilgilenmeye başlayan biri olarak güzel bir başlangıç yapmamı sağladı.
  13. Barış İlhan – Astroloji Dersleri: Bilimsel bir şekilde yazılmış, bir öğretmen olmadan tam olarak verim alınamayacağını düşündüğüm bir kitap. İçerisindeki bilgiler çok güzel, fakat başlangıç seviyesinde değil. Yıldız haritası okumayı öğrenirim diye almıştım, vazgeçtim 😊.
  14. Randy Pausch – Son Konuşma: Kanser olduğunu ve çok az bir ömrü kaldığını öğrenen profesörün son konuşması. Duygusal, eğlendirici ve düşündürücü. Temelinde ise, “yapmak istediklerinizi yapın, ne kadar zamanınız kaldığını bilemezsiniz” yatıyor bence. Gerçek bir hikaye olmasıyla da daha çok ilgi çekiyor. Önerilir.
  15. Adam Silvera – Ve Sonunda İkisi De Ölür: Gece yarısı bir telefon alıyorsunuz ve 24 saat içerisinde öleceğinizi öğreniyorsunuz. Böyle bir dünyada yaşayan Rufus ve Mateo öleceklerini öğrendiklerinde son günlerini dolu dolu geçirmek ister. Son Arkadaş uygulamasıyla tanışırlar ve buluşurlar. Silvera, “Her gününüzü son gününüzmüş gibi yaşayın” fikrini alıp kitaplaştırmış. İlginç de bir genç yetişkin kitabı olmuş. Aynı zamanda okuyana da hayallerini gerçekleştirmesi için harekete geçmesi konusunda da teşvik ediyor.

Eveeeeeeeeeeet. Sonunda bitti. Mayıs ayında okuduğum 15 kitap arasında bu ay en sevdiğim kitap “Okuyucu” oldu. Mayıs ayının teması da bu oldu sanki zaten 😊

Sizin Mayıs ayında en sevdiğiniz kitap hangisiydi? Yorumlarda buluşalım.

Sevgiler 🤗

E-Bülten Abonesi Olun

En yeni içeriklerimizden ilk sizin haberiniz olsun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Gizlilik politikamızda daha fazlasını okuyun.
Lütfen spam klasörünü kontrol edip güvenli olarak işaretleyin.

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap