Hepimizin telefonunda favori uygulamaları vardır. Benim de var tabii ki. Sizinle de telefonumda en sık kullandığım uygulamalar nelermiş paylaşmak istedim. Whatsapp, Spotify, Instagram, Facebook, Twitter ve Pinterest’i bu listede almadım, zaten herkes biliyor. Bunların dışında hangi uygulamalardan faydalanıyorum, onu paylaşacağım.
Sweepy / Android – IOS
Son günlerde en sık kullandığım programlardan biri oldu kendisi. Evinizi temiz tutmakta zorlanıyorsanız, temizlemeniz gereken alanları görev şeklinde görebileceğiniz bir uygulama. Evi temizlemeye nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız, bu program tam size göre. Premium özelliği var, fakat ben henüz satın almadım. Yine de uygulamayı o kadar çok beğendim ki almayı düşünüyorum.
Maliye / Android
Yeni keşfettiğim, paramı nereye harcıyorum ve aylık ne kadar harcama yapıyorum görmek için kullanıyorum. Maaş aldıktan sonra nereye gitti bu para diye düşünüyorsanız, tavsiye ederim.
Fabulous / Android – IOS
Günlük rutinler oluşturmak için kullandığım, her zaman tüm görevleri yapamasam da elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığım bir uygulama. Türkçesi maalesef yok.
Petal Haritalar / Android – IOS
Temmuz ayında elektrikli bisiklet satın aldığımızdan beri en sık kullandığımız harita. Etrafımdan çok soru aldığım için elektrikli bisiklet ile ilgili bir video çekmek istiyorum.
Strava / Android – IOS
Bisiklet aktivitemi takip etmek için kullanıyorum.
Goodreads / Android – IOS
Okuduğum tüm kitapları buraya giriyorum. Yıllık olarak challenge oluşturuyorum ve aynı zamanda diğer kitapların kullanıcılar tarafından ne kadar beğenildiğini görebiliyorum. Vazgeçemediklerimden.
Tick Tick / Android – IOS
Özellikle alışveriş listesi yapmak için çok faydalı. Listeler oluşturabileceğiniz minimal bir uygulama.
Podcast Addict / Android
Podcast dinlemek için kullandığım tek program. Pek çok özelliği var. Dinlediğiniz bölümleri otomatik olarak silebiliyor. İstediğiniz şekilde bölümleri ya da podcastleri sıralayabiliyorsunuz. En son ne zaman bölüm yayınlanmış görebiliyorsunuz ve çalma listesi oluşturabiliyorsunuz. Çalma hızını da arttırabilir azaltabilirsiniz. Pek çok uygulama denedim, yıllardır bundan vazgeçemiyorum. Spotify dahil.
Tureng / Android – IOS
En iyi ingilizce-türkçe sözlük diyebilirim.
QR Code Reader / Android
Karekodları okumak için kullanabileceğiniz bir uygulama.
VSCO / Android – IOS
Fotoğraf filtrelerine bayıldığım bir fotoğraf uygulaması. Prosu biraz pahalı fakat ücretsiz sürümü de iş görüyor.
Investing / Android – IOS
Yatırım yapan herkesin telefonunda olması gereken uygulama. Finans ile ilgili pek çok özellik barındırıyor.
Google Ödüller / Android
Ara sıra size yollanan anketleri yanıtlayarak kazandığınız puanları Play Store’da harcayabiliyorsunuz. Pek çok ücretli uygulamayı böyle satın aldım 😊. Kazanılan puanların süresi var, kullanmayı unutmayın.
Obilet / Android – IOS
Otobüs bileti almak istediğimde ilk baktığım uygulama.
Eshot Mobil / Android – IOS
İzmir’de yaşayan herkesin kullandığı halk otobüsü uygulaması. Saatler ve güzergahlar için kullanıyorum.
Akıllı Durak / Android
Bulunduğunuz durağa kaç durak sonra hangi otobüs gelecek gösteren bir uygulama. Sanırım bilgileri Eshot’un kendisinden alıyor. Çoğunlukla doğru sonuçlar veriyor.
Sleep Town / Android – IOS
Uyku düzeninizi yoluna sokmak için kullanabileceğiniz başarılı bir uygulama. Uyuma ve uyanma zamanınızı seçtikten sonra uygulamayı başlatıyorsunuz ve uygulama içerisinde şehir kuruyorsunuz. Bastıktan sonra uygulamadan çıkarsanız binanız yıkılıyor, böylece telefondan uzak duruyorsunuz. Uyumayı oyunlaştıran bir uygulama diyebiliriz.
Acloset / Android – IOS
Dolabınızdaki kıyafetlerin resmini çekip uygulamaya yüklüyorsunuz. Uygulamada kombin oluşturabiliyor ya da planlayabiliyorsunuz. En sık giydikleriniz ve giymediklerinizi gösteriyor. Ayrıca günlük olarak size kıyafetlerinizden kombin önerisi yapıyor. Çok sevdiğim ve her gün kullandığım program.
Pureple / Android – IOS
Acloset gibi bir uygulama. Bu uygulama random kıyafet önerisi sunuyor. Fakat günlük olarak öneride bulunmuyor ve planlama yapamıyorsunuz. Yine de güzel.
Oruç Takibi / Android – IOS
Aralıklı oruç yapanların ya da yapmak isteyenlerin kullanması gerekiyor. Orucunuza başlama ve orucunuzu bitirme saatlerini giriyorsunuz. Size hem bir çizelge çıkarıyor, hem de orucunuzun hangi aşamasında olduğunuzu gösteriyor.
WeightFit / Android
Kilonuzu takip edebileceğiniz, Google Fit ile senkronize olan bir uygulama. Grafik özelliği çok başarılı.
IMDb / Android – IOS
Film ve dizileri takip ettiğim, puanlarına baktığım, izlemek istediklerimi watchliste ekleyip, izlediklerimizi puanladığım uygulama.
Clue / Android – IOS
Regl ve doğurganlık dönemlerimi çoğunlukla doğru tahmin ediyor. Her ay kullanıyorum.
Amazon / Android – IOS
Bu aralar en sık kullandığım alışveriş programı. Prime özelliğine hastayız.
Bundle / Android
Türkiye’nin hızlı gündemini bu program olmasaydı takip edemezdim. Herkesin telefonunda buna benzer bir haber programı bulunmalı. Önemli olayları takip ettiğiniz kaynaklara göre size bildirim olarak gönderiyor. Çok başarılı.
Swiftkey / Android – IOS
Kelime tahmini konusunda en başarılı bulduğum klavye uygulaması.
Radyo Kulesi / Android – IOS
Bu aralar pek dinlemesem de radyo dinlemek istediğimde direkt bu uygulamayı açıyorum. İnternet özelliği ile her yerde her radyoyu dinleyebiliyorsunuz. Favori radyolarınızı işaretleyebiliyorsunuz.
Slowly / Android – IOS
İngilizce öğrenmek isteyenlere önerdiğim bir uygulama. Mektuplaşmayı program üzerinden yapıyorsunuz. Farklı ülkelerden insanlarla hobileriniz ve kriterlerinize göre rastgele eşleşiyorsunuz. Fotoğraf koyamıyorsunuz. Gönderdiğiniz mesaj o kişinin yaşadığı ülkeye göre belirli bir sürede teslim ediliyor.
Hogwarts Mystery / Android – IOS
Harry Potter evrenini kopyalamış olan oynadığım tek oyun. Dönem dönem bıraksam da hep geri dönüyorum. Bu oyun bitecek! 😊
Decision Roulette / Android – IOS
Karar vermekte zorlananlar için güzel bir uygulama. İçerisinde hazır şablonlar da var, siz kendiniz bir rulet de hazırlayabilirsiniz. Günlük görevlerimi yaparken kullanıyorum, görevler bile eğlenceli hale geliyor.
21 Days / Android – IOS
Bir alışkanlığı kazanmak 21 gün sürer düşüncesinden yola çıkarak hazırlanmış. İçerisinde hazır alışkanlıklar da var, kendiniz de hazırlayabiliyorsunuz. Başkalarının hazırladıklarını da kullanabiliyorsunuz. Güzel fikirler var.
CamScanner / Android – IOS
Telefonunuzla resmini çektiğiniz bir metni yazıya dönüştürmenizi sağlayan oldukça kullanışlı bir uygulama. Ücretli versiyonu da var, fakat reklam izleyerek ücretli özellikleri ücretsiz kullanabiliyorsunuz.
Kazanım Cepte / Android – IOS
Öğretmenler için sınıf defterlerini doldururken çok işlerine yarayacak bir kazanım uygulaması.
ClasDojo / Android – IOS
Yine öğretmenler için bir uygulama. Öğrencilerinizi uygulamaya kayıt ederek rastgele seçim yapabiliyorsunuz. Öğrenciler hakkında notlar alabiliyor, öğrencilere ya da velilere mesaj gönderebiliyorsunuz. Gruplara ayırmada da işe yarıyor.
1SE / Android – IOS
Her gün bir resim ya da fotoğraf ekleyerek görsel bir günlük tutmanıza yardımcı olan bir uygulama. İstediğiniz zaman bir araya getirerek size tek bir video şeklinde hepsini gösteriyor. Çok eğlenceli.
Keep Notları / Android
En sevdiğim not tutma uygulaması. Notlarınızı başkalarıyla paylaşarak ortak notlar da tutabiliyorsunuz.
DigiCal / Android
Alternatif bir takvim. Şık bir görüntüsü var.
Star Walk 2 / Android – IOS
En yeni yüklediğim uygulama. Yıldızları izlemekten hoşlanıyorsanız telefonunuzda olmalı.
Sizin en sık kullandığınız uygulama hangisi? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın!
Yeni uygulamalar keşfettikçe yazıyı güncelleyeceğim.
Sevgiler 🤗
Bu yazı da ilginizi çekebilir: Hafta Sonundan En İyi Şekilde Faydalanabilmeniz İçin 40 Fikir!