1. Ana Sayfa
  2. Kişisel Gelişim

TEMMUZ AYINDA OKUDUĞUM KİTAPLAR – 2020

TEMMUZ AYINDA OKUDUĞUM KİTAPLAR – 2020
0
Temmuz ayında okuduğum kitapları beğenilerinize sunuyorum. Haziran ayında okuduğum kitaplara göz atmak için ise şuraya tıklayabilirsiniz. Temmuz ayında beklediğim kadar kitap okuyamadım, bu da beni bir miktar üzdü. Ağustos ayının ise neredeyse ortasına yaklaşmışken, yine çok da iyi performans gösteremeyecekmişim gibi geliyor. Napalım, sağlık olsun. Darısı diğer ayların başına artık.
  1. Boris Vian – Günlerin Köpüğü: Bu kitap maalesef benim edebiyat okuma ve anlama yeteneğimi aştı. Kitabı anlamadım, bu kitabı eşim de okudu, o da anlamadı. Fantastik bir aşk hikayesi, fakat olaylar o kadar karışık ve o kadar sembolizm yüklü ki, okurken de anlamlandırırken de çok zorlandık. Mutlaka çok iyi bir kitaptır, ama biz sevemedik. Unutmadan, kitabın çevirisi çok kötü diye yorumlar duyduk, bundan dolayı sevememiş de olabiliriz.
  2. Zeynep Sahra – Elmalı Turta: Ayçöreği kitabının devam kitabını bu ay okuyup bitirdim. İlk kitabından daha da kötü bir kurgu olmuş. Olaylar çok uzatılmış ve çok zorlama olmuş. Kitap, aynı serinin birinci kitabı gibi yazım hataları ile doluydu. 1. Kitaptaki aşk üçgeni aynen devam ettirilmiş. Shakespeare bile bu yazar kadar Romeo ve Juliet’in ekmeğini yememiştir. Olaylar kısmen merak ettirse de, kötü bir yazım tarzı. Çok da pahalıya satılıyor. Asla tavsiye etmeyeceğim bir seri.
  3. Vedat Türkali – Bir Gün Tek Başına: Siyasi bir roman. Oldukça kalın olması sebebiyle benim çok vaktimi de aldı, yalan yok. İçinde bol bol psikolojik çözümleme var. Güzel bir dönem romanı. Okurken karakterlere kızmaktan kendinizi alamıyorsunuz. Biraz ağır ilerleyen, dingin bir kafayla okunmalı bana göre.
  4. Halil Cibran – Ermiş: Felsefi düşünceler içeren bir kitap. Hayatın pek çok alanında, kısa kısa felsefi yorumlar yazılmış. 1 saatte bitiyor. Felsefe kitaplarına yeni başlayanlar için çok uygun. Ara sıra tekrar okunması gerekiyor gibi hissettim. İçindeki düşünceler sizi düşünmeye sevk ediyor. Okunmalı diyorum.
  5. Roshani Chokshi – Yıldızlara Sarılı Kraliçe: Bir tane de fantastik kitap var listemde. Doğum haritaları, doğal taşlar, sihir… Kitabın içerisinde pek çok fantastik öge var. Konu kısmen ilginç olsa da, yazım tarzından mıdır nedir beni çok içerisine alamadı hikaye. Bir şeyler eksik gibiydi, çözemedim. Karışık bir anlatım tarzı olduğunu da düşünüyorum.
  6. Robb Wolf – Taş Devri Diyeti: Kütüphaneden alıp okuduğum bir kitap daha. Her ay kütüphaneye uğramaya çalışıyorum. Eğlenceli ve bilimsel dille yazılmıştı. Okurken güldüğüm yerler oldu. Kitap özeti ise şu; baklagil, süt ve tahıl ürünleri tüketmeyerek; meyve-sebze, et ve kuruyemiş ağırlıklı beslenme. İkna edici, ama Türk beslenme sistemine göre uygulanması ne kadar kolay onu bilemiyorum 😊. Uygulanırsa hastalıklardan kurtulacağımızı ve kilo vereceğimizi, kan değerlerimizin de düzeleceğini belirtiyor yazar. Uygulayabilen varsa, yorumlarda bekliyorum.
Siz Temmuz ayında neler okudunuz? Bu kitaplardan okuduğunuz var mı? Yorumlarda belirtirseniz çok sevinirim.

Dev sevgiler.

 

E-Bülten Abonesi Olun

En yeni içeriklerimizden ilk sizin haberiniz olsun!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Gizlilik politikamızda daha fazlasını okuyun.
Lütfen spam klasörünü kontrol edip güvenli olarak işaretleyin.

İlginizi Çekebilir

Yorum Yap