Merhaba Künefelerim,
Kitap okumayı çok seviyorum. Bu sebeple de okuyabildiğim kadar kitap okumaya çalışıyorum. Mart ayında da Şubat ayında olduğu gibi toplamda 8 adet kitap okudum ve sizlerle de paylaşmak istedim. Şubat ayında okuduğum kitaplar için şuraya tıklayabilirsiniz. Sıra geldi kitaplara.
- Michael Ende – Momo: Bu kitabı eminim duymuşsunuzdur. Mart ayında okuduğum ilk kitaptı. Aslında bir çocuk kitabı. Yazım dili oldukça kolay ve çabuk okunuyor. İçinde fantastik öğeler de barındırıyor, insanı düşünmeye sevk ediyor. Eğlenceli bir kitaptı. Severek okudum.
- Gülseren Budayıcıoğlu – Günahın Üç Rengi: Yine ünlü bir kitap, ünlü bir yazar. İçindeki hikayeler çok ilgi çekiciydi. İnsanı düşündüren, şaşırtan gerçek hikayeleri okuyorsunuz. Bu kitabında biraz rahatsız edici ve konuşulmayan konuları işlemiş Gülseren Budayıcıoğlu. İnanamayan gözlerle okudum bu kitabı. Psikiyatri ya da insan psikolojisi ile ilgileniyorsanız, bu öyküleri kaçırmamanız gerektiğini düşünüyorum.
- Amin Maalouf – Semerkant: Tarih dolu bir kitap. Tarih kitaplarını okurken genelde sıkılıyorum. Fakat öyle bir yazım dili vardı ki, kitap gerçekten çok sürükleyiciydi. Hikaye genel olarak Ömer Hayyam etrafında şekilleniyor. İran tarihinden de bol miktarda bilgi içeriyor. Farklı bir tecrübeyi benim için. Yazarın okuduğum ilk kitabıydı, diğer kitaplarını da merak ettim açıkçası. Yine listenize eklemeniz gereken kitaplardan.
- Sarah Crossan – Nefes: Bu sefer bir distopik kitap var karşımızda. Nefesin, oksijenin parayla satıldığı, kozalarda yaşadığınız ve oksijeninizin kontrol edildiği, ağaçların yetişmediği bir dünya. Direnişçiler, Asıllar ve Yedekler… Konu oldukça ilgi çekici, fakat yazımında, karakterlerde ve hikayede bir şeyler yerine oturmamış gibiydi. Yine de eğlenerek okudum, sevmedim diyemem. Bir seri kitap, ikincisi de yazılmış fakat Türkçeye çevirilmemiş. İngilizcesini okumayı düşünüyorum.
- Fikret Eroğlu – Araf’ın Sakinleri: Uzun zamandır okuduğum en kötü kitaptı. Maalesef hiç sevemedim. Kesinlikle tavsiye etmiyorum, zamanımı boşa harcayan bir kitap oldu. Detaylı yorumumu şuradan okuyabilirsiniz.
- Samantha Hunt – Tesla’nın Kutusu: Tesla, herkesin de kabul edeceği üzere dünyayı değiştiren bir dehaydı. Zaman yolculuğu konusunu içinde barındıran, farklı bir kitaptı. İçinde romantik öğeler de barındırıyor. Kitabın dili alışık olduğumuzdan farklıydı, ara sıra kafamın karıştığını itiraf etmek zorundayım. Konudan konuya çok atladığı gibi, bazı bölümler de gereksizdi. Özellikle kitabın sonlarına doğru sıkıldığımı hissettim. Okumayın, diyemem, ama illa ki okuyun da diyemem.
- Umberto Eco – Tez Nasıl Yazılır?: Özellikle yüksek lisans ya da doktora öğrencileri için faydalı olacak bir kitap. Hakkında çok bir şey yazmaya gerek yok, kitabın adı her şeyi açıklıyor zaten 😊
- Tess Gerritsen – Masumiyetin İçin Savaş: Okuduğum ilk Gerritsen kitabıydı. Polisiye kitaplarını severiz. Miranda yasak aşk yaşadığı sevgilisini kendi evinde ve yatağında ölü olarak bulur. Daha sonra da tüm kasabada suçlu ilan edilir. Cinayeti işlemediğini kanıtlamaya çalışır. Bu arada da kendine bir müttefik edinir. Orta seviyede bir polisiyeydi. Sonunda şaşırdım, yalan yok. Bazı yerleri tahmin edilebilir olsa da, kesinlikle şaşırtıcı bölümleri de vardı. Okuduğuma pişman olmadığım kitaplardan.
Mart ayında okuduğum kitapları sizlerle paylaştım. Siz neler okudunuz? Bu kitaplardan okuduklarınız var mı? Katıldığınız, katılmadığınız bölümler neler?
Sevgiler.